Har jeg for lidt mælk?

Noget af det der kan stresse mødre mest, er hvis mælkeproduktionen falder i en periode. For her kan der opstå tvivl om baby får den mælk som baby har brug for. 

Og det kan være frustrerende sol ammende mor ikke at vide præcis hvor meget ens baby får at spise. 

Det er faktisk meget få kvinder som ikke er i stand til at producere mælk nok til st dække babys behov. Så hvis en ammende mor oplever ikke ag have mælk nok, skal svaret ofte findes et andet sted. 

Mor med baby

Hvis din baby får for lidt mælk kan du se det ved at barnet sover for meget, er sløv, passiv, har få våde bleer, melder sig meget hyppigt eller alt for lidt, falder hurtigt hen ved brystet, øget gråd og ofte en høj gråd, ingen eller få synkelyde og manglede vægtstigning. 

Forældre til babyer der ikke tager nok på, bliver ofte vejledt i at give baby ekstra mælk. 

Det er enormt vigtigt at gå på opdagelse i HVORFOR baby ikke får nok mælk, når man starter om med at behandle. 

Ofte er det sutteteknikken der er dårlig, som så gør at baby ikke får stimuleret brystet ordentlig, samtidig med at baby sutter yderligt og bruger de små muskler frem for de store kæbemuskler. 

Det er også vigtigt at nævne at babys vægt aldrig må stå alene. Det er blot et af mange trivselstegn. 

Et nyfødt barn må tabe 10 procent af sin kropsvægt, og det betyder ikke at din baby ikke får nok mælk. Det tager et par døgn før mælken løber til. 

Der er mange der bliver vejledt i ag baby skal spise hver 3. time, og det kam forstyrre ammeetableringen og den efterfølgende tid. Mange forældre får en følelse af at baby ikke får kok mælk hvis det spiser hyppigt. 

Men det er ganske normalt at nyfødte spiser meget ofte. Minimum 10 gange i døgnet og ofte mere. Det nyfødte barns mavesæk er meget lille og mælken forbrændes hurtigt. Derfor melder baby sig ofte. 

Man kan som ammende mor også komme ud for at blive syg eller stresset som midlertidigt kan påvirke mælkeproduktionen. Så perioden er ovre, skal produktionen nok komme op igen. 

Ammebrikker/suttebrikker og dårlig teknik er noget af det der påvirker mælkeproduktionen mest, så hvis man først er i sådan en situation, kan det være godt søge kvalificeret hjælp fra en ammevejleder.